0417c53e d855 11e8 86dc 9af7bc7eae16

Dag Vincent, welkom bij de club. Kan je jezelf eens voorstellen?

Dank je wel! Ik ben dus Vincent De Backer, 41 jaar en ik woon in Laarne samen met Dorien en mijn zoon van Milo (11 jaar). In het professionele leven werk ik als expert Communicatie bij netbeheerder Fluvius.

Als voetballer doorliep ik de jeugd bij KFC Heusden en zette er mijn eerste stappen in het eerste elftal, daarna kwam ik onder andere ook nog uit van Lovendegem, Latem, Ertvelde, Laarne en Schoonaarde.

Door aanslepende knieproblemen moest ik vroegtijdig (30 jaar) afscheid nemen van het actieve voetbal en vond ik bij HO Kalken de uitdaging om eerst als T1 van het tweede elftal en later als T2 van eerste elftal aan de slag te gaan.

Na 5 jaar en de titel in 2e provinciale was het tijd om de volgende stap te zetten.

Ik werd T1 bij Evergem Center, helaas op een heel slecht moment en de passage was dus ook van heel korte duur.

Nadien kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij FC Lembeke waar ik 4 mooie jaren heb beleefd (onderbroken door Corona).

En nu dan FC Sleidinge, vanwaar deze keuze?

Eerst en vooral kende ik wel al enkele mensen binnen de club, zoals Peter Lippens die me informeerde over zijn vertrek, maar uiteraard was ik ook op de hoogte van de huidige kern en hun kwaliteiten, koppel daaraan het familiale karakter van de club en mijn CV was snel onderweg.

Tijdens het eerste gesprek met Jacky, Danny en Ronny werd als snel duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten, waardoor we heel snel tot een overeenkomst zijn gekomen.

Wat zijn de ambities dit seizoen?

Het is bekend dat 2A een heel mooie, maar ook heel moeilijk te voorspellen reeks is.

Dus ik ga nog geen uitspraken doen over een mogelijk klassement.

De belangrijkste ambitie op dit moment is om de spelersgroep en het potentieel te leren kennen tijdens de voorbereiding en de groep mijn manier van voetballen eigen te maken.

Ik zal steeds proberen uitgaan van eigen sterkte, met nadruk op verzorgd en dominant voetbal.

Marc Van Wiemeersch Miniatuur
Honda de smedt waarschoot Miniatuur
Ken De Vos
Maldex Miniatuur