1 ste elftal 11

Nog een paar weken en dan gaat het ook in het provinciaal voetbal om de knikkers. FC Sleidinge start opnieuw in eerste provinciale. Het doel is duidelijk: het behoud. Trainer Peter Lippens gelooft er in. Al beseft hij dat hij voor een loodzware opdracht staat.

“Ik ben realist en ik besef dat we nederig moeten zijn en weten dat we in deze reeks tegen een pak betere ploegen aan de bak moeten.

Sleidinge een jaar langer in de hoogste provinciale reeks houden is de uitdaging. Vorig jaar werd al duidelijk dat het niveau in eerste een stuk hoger is. We kregen het niet onder de markt en bleven op een 1 op 15 steken. Al voeg ik er gelijk aan toe dat we door de afwezigheid van Frederik Van Wynsberghe, Siebe Forton en Arne Vandevelde toch drie basisspelers misten en dat wel woog. We hebben in het tussenseizoen geen gekke dingen gedaan. Het bestuur koos ervoor om zich te versterken met enkele jonge spelers en hoopt dat die voor een mooie surplus zorgen.”

Ratjes

Sleidinge vulde het boodschappenmandje vooral met spelers met een verleden bij RC Gent. Zo maken Indy Van Volcem en Elian Colpaert de overstap van RC Gent en hebben de van Drongen overgestapte Jonas Roegies (Moerbeke) en Jorben Dullaert een verleden bij de Ratjes. Lippens is blij dat deze jongens de rangen komen versterken. “Indy Van Volcem proefde al van het voetbal in de tweede amateurklasse en kan zeker voor een meerwaarde zorgen. Rechtse voet, kan zowel op positie zes en acht spelen. Colpaert is dan weer eerder een zuivere acht. Jonas Roegies en Jorben Dullaert zijn net als Van Volcem en Colpaert jeugdproducten van Racing Gent en zullen zeker de concurrentie aanwakkeren.”

Bestuur

Sleidinge mikte in het tussenseizoen vooral op het aantrekken van jonge en gedreven spelers. Een bewuste politiek en die juicht Lippens toe. “Sleidinge wil geen financiële risico’s nemen om kost wat kost zich te verzekeren van het behoud. Filip Lippens nam de bestuurlijk fakkel over van Piet Wytinck en hij wil duidelijk ook iets maken van dit Sleidinge. Hij delegeert veel, maar waakt over alles. De toekomst van Sleidinge is dus wel verzekerd.”

Opbouw

Op het veld loopt het voorlopig nog wat stroef. Ruim vier weken voor de competitiestart maakt Lippens zich nog geen zorgen. “We verloren met 3-2 van SK Lovendegem en wonnen met 1-3 van Watervliet. Vooral het spelniveau viel me wat tegen. Maar ik wil daar nog niet te veel conclusies uit trekken. Arne Vandevelde, Jordy Cuyt, Jorben Dullaert en Ilian Willems zijn nog op reis, terwijl Siebe Forton uit voorzorg langs de kant bleef. Dat zijn toch vijf potentiële basisspelers en zo vroeg in de voorbereiding voel je dat wel.”